Shop Forum More Submit  Join Login
Kuun kierto by Starkku Kuun kierto by Starkku
:icondonotuseplz::iconmyartplz:

My half of the art trade with MeuWi. This is her equine character, Morningstar.
The name of the artwork is Finnish and means "the phases of the moon". Morningstar is some kind of "unicorn of the moon", so this idea for my half of our trade popped instantly into my mind.
Such a cool project to accomplish, but difficult too! I would say, this was one of the most challenging projects I've done. Ink is amazing tool to work with, but it is also unforgiving.

Morningstar should have a little bit more black in her coat (the light is not that harsh that the character would shine as much as it seems... :'D), but I didn't want it to look too black. It gives more contrast and for the black backround when there is more light.

Tools: several brushes for ink (Kolibri Kolinsky),bottled ink (Rohrer & Klingner Zeichentusche black), Sakura Pigma Micron ink pens, Artline ink pen and white gouache paint (Daler-Rowney)
Add a Comment:
 
:iconmeuwi:
MeuWi Featured By Owner Jun 19, 2017  Hobbyist Traditional Artist
Vihdoinkin sain itseni raahattua Deviin asti, oon jotenkin ollut luvattoman aikaansaamaton tän sivuston kanssa. ^^; Mutta onneksi laitoit tän myös Instaan, muuten olisin huomannut tän kaunottaren vasta nyt! Vielä kerran pakko sanoa, että oon HUIKEAN tyytyväinen tähän kuvaan ja onnellinen, että suostuit tradeen kanssani! :tighthug:

Voin vaan kuvitella, että tän työn tekeminen oli haastavaa. :) Muste ei anna paljoa anteeksi jos virheen tekee, se on menoa sitten... Kahden värisävyn työt on aina vaikuttavia, ja mustavalkoisuus sopii Morningstariin, onhan sitä itsekin. :D Mutta myös siis hahmon luonteeseen ja tähän kuu-juttuun nähden, haha! Kuulla kun valoisa ja pimeä puolensa... Ja pakko vielä sanoa siitäkin, miten mustat hevoset ja eläimet on mun mielestä ainakin todella vaikeita, niitä tulee helposti varjostettua "liikaa", jolloin hahmosta tulee vain musta möykky. Itse ainoastaan pidän, että jätit reilummin valkoista näkyviin, se tekee tammasta niin lihaksikkaan, voimakkaan näköisen, ja yksityiskohdat on aina :heart: (;

Thunder on itselläni valmiina muuten, mutta oriin varjostus on kesken kun mulla kuivui vaaleanharmaa tussi kesken kaiken. :lmao: Koitan viikon sisään sen saada julkistettua, sillä uudet kynät ovat postissa jo matkalla. :D Elleivät katoa sitten kesken kuljetuksen jonnekin Öllölän perukoille...

Mutta vielä kerran, kiitos kiitos niin paljon! :hug:
Pink Heart Icon     
Reply
:iconstarkku:
Starkku Featured By Owner Jun 21, 2017  Hobbyist General Artist
Ei se mitään, sitä sattuu. Huomaan itsekin olevan vähän laiska dA:n suhteen, Instat sun muut "älypuhelinsomet" tulee tarkastettua paljon useammin. Muka helpommin tutkittavia, vaikka tietokone on käytännössä aina auki, kun hyörin kotosalla. :')

Ole hyvä vain! :huggle: Miusta on kans mahtavaa, että vastasit myöntävästi tradepyyntöön. Kiitos siitä! :heart: Tradeja tulee tehtyä nykyisin valitettavan harvoin, niin oli tosi kiva päästä pitkästä aikaa sellaisen pariin - vieläpä siunlaisen taiteilijan kanssa! :3
Ehkä se anteeksiantamattomuus kiehtoo musteessa. Työväline vaatii tekijältään paljon, mutta samalla tuottaa näyttävää jälkeä, jos kaikki menee putkeen. Tää projekti oli haastavuudestaan huolimatta hauska toteuttaa ja tulipahan käytyä mukavuusalueen ulkopuolella. Morningstar upeana hahmona oli loistava syy siihen! Mustien eläinten varjostamista pitäis toki harjoitella lisää joskus, mutta tuskinpa se hirvittää enää niin paljon, kun alkuun on päässyt. 
Jos siuta muuten kiinnostaa, <a wytiwyg="1" href"http:="" fiveminuteslight.blogspot.fi="" 2017="" 06="" kuun-kierto-art-trade.html"="">täältä</a> löytyy vaihekuvia ja lisää pölinää tästä projektista. ^^

Voi juku, tussi oli ilmeisesti sitä mieltä, että projektia ei tarvitse viimeistellä. XD Toivottavasti kusti polkee kynät oikeaan osoitteeseen (...joka tosiaan ei ole itsestäänselvyys) ja pääset jatkamaan varjostusta. (: Mutta älä ota stressiä Thunderin viimeistelystä, käytä ihan vapaasti niin paljon aikaa kun vain tarvitset. 
Reply
:iconmeuwi:
MeuWi Featured By Owner Jul 1, 2017  Hobbyist Traditional Artist
Joo, sama täällä, kaikki mikä kännykässä on tulee katsottua paljon aktiivisemmin. Deviantart-sovellus mulla oli kans kännykässä, mutta se toimii ihan eri tavoin kuin ns. oikea versio, en oikein tykännyt siitä... Joten tietokoneen kautta viestien selailut hoidan yhä nykyäänkin.

HugVoi niinpä, itse ainakin oon niin laiska nykyään ettei tule siksi usein tradeja tehtyä vaikka sitten kun semmoisen saa alkuun, loppu sujuukin ihan itsestään. Aloitus aina hankalaa. :D Ja ehkä sama syy kuin sulla vetää puoleensa musteen kanssa, mua viehättää tusseilla piirustaminen. Nekään eivät paljoa anteeksi anna, mutta ovat toisaalta helpompia kuin muste sekä käyttää että kuljettaa mukana jos jonnekin menee. Mutta, puhtaasti nostan hattua erikoistumisellesi msuteen kanssa! ^^ Tussipiirtäjiä on paljon, mutta ihan heti en keksi muita (ainakaan Suomesta) jotka tekisivät mustetöitä kuten sä. :) Btw, en vieläkään ymmärrä miten saat tehtyä noin upeaa pistevarjostusta...

Ja oih, miten komeat blogimerkinnät! La la la la Itsekin olen tässä haaveillut oman harrasteblogin pystyttämistä, mutta kun ei saa aikaan. Mutta näyttävää jälkeä täällä näkyvissä, huolellisesti kuvattuna kaikki työvaiheet. Ja voi kun sitä mua ja Morningstaria tekstin lomassa niin kovasti kehutaan... >3< Ja oh, Lena Furberg mainittu! Kuulun myös niihin niiiiiiin moniin, jotka saivat varsinkin Tuuvan talli-sarjiksista intoa piirtämiseen uudelleen ja uudelleen. Ja silloin kun kaupoissa myytiin niitä pokkareita joitakin vuosia takaperin, niin tulipa niitäkin omaan kirjahyllyyn hamstrattua.

Laughing my ass off! Hahhah, mutta onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja täältä löytyy vihdoin ja viimein valmis trade - ART TRADE: Thunder Olepa hyvä!
Reply
:iconstarkku:
Starkku Featured By Owner Jul 9, 2017  Hobbyist General Artist
Itse en ole edes ko. sovellusta kokeillut, eikä liiemmin innostakaan. :')

Jep, tussien kanssa työskentelytapa on samanlainen kuin musteen kanssa - pitää miettiä ennen kuin painaa työvälineen paperiin. Oma ajatuskapasiteetti ei siihen tussien kanssa toiminut. Tuntui jotenkin hankalalta tietää ennakkoon, mihin tussia kannattaisi laittaa, minkä väristä, miten nopeasti ettei aiempi kohta kuivahda liikaa, ei tule raidallista jälkeä, joku tussi oli aina liian kuiva ja äääh. XD Siispä suuri hatunnosto siulle, tussit eivät ole helppo työväline! 

Kiitos! Ja hehe, ihan aiheesta tulee kehuja. ^^ Harrasteblogin ylläpitäminen on hauskaa ajanvietettä (ainakin kun itse nauttii kirjoittamisesta : D). 
Minultakin löytyy hyllystä Tuuva-pokkarit ykkösestä vitoseen. Niitä vissiin oli enemmänkin, mutta jäi syystä tahi kolmannesta hankkimatta. :/

Woo, riennänkin tästä katsomaan! :3
Reply
:iconmeuwi:
MeuWi Featured By Owner Jul 19, 2017  Hobbyist Traditional Artist
Mustavalkoisissa töissä on oma haasteensa kun aina on kahdesta valittava, varjo- vai valokohta eli musta tai valkoinen. Tusseilla (ainakin jos tekee värillisiä tussitöitä) pitää joo miettiä niitä sävyjen rakentamista eri tapaa enkä itse siinä ole mikään kovin hyvä kun en jaksa yleensä yhtään suunnitella ennalta tekemisiäni, lättään vaan värit pintaan, mutta oikeastaan se on vain osa hauskuutta kun ei ennalta tiedä miten värit yhdessä toimivat. :) Toisaalta on aina se riski että jälkikäteen ottaa vain päähän kun meni ja tuhri koko työn väärillä väreillä. Mutta, kiitos kehuista! :'D :heart:

Itsekin tykkään paljon kirjoittaa, mutten oo koskaan osannut oikeen päiväkirjamaisesti sitä tehdä. Haluisin kyllä, ois kivaa katsella sitten myöhemmin mitä on päässä pyörinyt. :) Ja Tuuva-pokkarit on vähän kyl semmoisia et se sarja selvästi huononi loppupäätä kohden, esimmäisissä kirjoissa oli ehdottomasti parhaat tarinat. Harmittaa, kun juuri siitä päästä multa puuttuu pokkareita.
Reply
:iconstarkku:
Starkku Featured By Owner Jul 21, 2017  Hobbyist General Artist
No, ei sitä suunnitelman puuttumista ole ainakaan koskaan siun töistä huomannut. : D 

Itse en muista yhtään millaisia uudemmat tarinat olivat, kun siitä on niin tolkuttoman kauan, kun niitä on viimeksi lukenut. :/
Reply
:iconmeuwi:
MeuWi Featured By Owner Jul 25, 2017  Hobbyist Traditional Artist
Okei, hyvä sitten niin. :'''D

Ja niinno, ne viimeisimmät tarinat lähinnä keskittyivät siihen että tallitytöt ostelivat uusia hevosia kun edelliset kuolivat joko vanhuuttaan tai sairastuivat. Ja sitten välissä jonkun hevonen sai varsan, mutta ei oikein paljoa mitään ihmeellisempää. Oh Noes! 
Reply
:iconkalmanen:
kalmanen Featured By Owner Jun 14, 2017
Tosi upeeta jälkeä! Mulle tulee mieleen 90-luvun sarjikset, mis oli vahvoja varjoja ja paljon "mustaa kynää" ja se toimii tälläisessä työssä erinomaisesti. Hieno :)
Reply
:iconstarkku:
Starkku Featured By Owner Jun 14, 2017  Hobbyist General Artist
Kiitos oikein paljon! :huggle:
Kieltämättä osuit naulan kantaan. : D Hain Morningstarin varjostustyyliin inspistä heppasarjisjumala Lena Furbergin tavasta varjostaa mustia hevosia. Erityisesti Firefoot Farmin Freddie oli tarkastelussa, ja sarjaa muistaakseni julkaistiin ensimmäistä kertaa joskus 90-luvulla - ainakin ruotsiksi. :'D
Reply
:iconkalmanen:
kalmanen Featured By Owner Jun 14, 2017
Joo, vähän myös sellasta Furberg-vibaa oli tässä, mutta ei ehkä niin vahvasti kun kuitenkin tyyli oli oma (eikä siis Lena-kopio) :) Muistan kyllä ko. sarjiksen, varmaan jos löytyis jostain vielä iteltä tallessa niin vamaan tunnistaisin "tyyliä" paremmin. 
Reply
:iconstarkku:
Starkku Featured By Owner Jun 16, 2017  Hobbyist General Artist
Jep! Miusta on ihan ok tutkia toisten taiteilijoiden tekeleitä ja ottaa inspistä heidän tavastaan tehdä joitakin itselle vaikeita asioita (kuten tässä tapauksessa varjostaa mustaa hevoshahmoa). Omalle tyylille pitää kuitenkin olla uskollinen ja suora kopiointi on tietty kiellettyä. : D
Firefoot Farmin Freddie oli joskus penskana oma Lena-suosikkini Tuuvan tallin lisäksi. 
Reply
:iconkalmanen:
kalmanen Featured By Owner Jun 16, 2017
Ehdottomasti, kaikkihan ottaa vaikutteita maailmasta oli se sitten tarkoituksellista tai ei, tosin on sit ihan asia erikseen kopioida suoraan, toki itsekin skidinä tuli seurattua Lenan tyyliä hyvin vahvasti mutta se sitten jäi xD Mut vieläkin näkee DAssa ihmisiä jotka oman tyylin sijasta on vaan kehitelleet Lena (tai muu 'kuuluisan' artistin) -kopiotyylin.

Yksisarvistarina kuului omiin suosikkeihin, tosin palvoin kyllä ihan kaikkea mitä Lena piirti. xD
Reply
:iconstarkku:
Starkku Featured By Owner Jun 21, 2017  Hobbyist General Artist
Joo, niihin kopiotyyleihin törmää valitettavasti edelleen... Itse en moisesta perusta, omat tyylit kunniaan! x)
Haha, miullakin tais loppujen lopuksi olla sama homma. :'D
Reply
Add a Comment:
 
×
Details

Submitted on
June 14, 2017
Image Size
991 KB
Resolution
1618×2200
Link
Thumb

Stats

Views
135
Favourites
24 (who?)
Comments
13
Downloads
0
×